kerst op de Noordkade

De Noordkade is een prachtige plek in Veghel. En op dit moment zeker de moeite waard voor een wandelingetje! Het terrein is in sprookjesachtige kerstsfeer. Reden om mijn Canon 6D maar weer eens uit de kast te halen en wat avondfoto's te maken. Voor degene die geinteresseerd is in technische info:
Gebruikt materiaal:
Canon 6D 
Canon 50 mm f/1.4
Canon 28 mm f/1.8
Canon L 24-70mm F/4. 
Prime lensjes (objectieven officieel..;-)) hebben een vast brandpunt (dus zelf lopen in plaats van zoomen) en zijn heel geschikt voor donkere omstandigheden waar je niet wilt flitsen. Het diagragma kan ver open waardoor je de sluitertijd hoger kunt houden (lees nog lekker uit de hand schieten) en tegelijkertijd je ISO-waarde ook wat lager kan blijven. Om de lichtpunten als mooie sterren in je beeld te krijgen moet je het diafragma wel dicht zetten, bijv. 1/16 of 1/22. Je hebt dan wel een statief nodig vanwege de langere sluitertijd. De lange sluitertijd maakt dat het bewegende water er mooi vlak uitziet. De vorm van de sterren is afhankelijk van de lamellen waaruit je diagrama is opgebouwd.  Technisch oke... maar misschien dat je er wat aan hebt als je gaat fotograferen. Ik hou persoonlijk van een wat koelere witbalans, dat weet iedereen die bij mij ooit een workshop Avondfotografie heeft gevolgd wel, hihi...
Dus, zoek je een leuke locatie om wat te experimenteren met avondlicht... Bezoek de Noordkade Veghel!

Lees meer »

Ziekenhuis Bernhoven

Op de plek waar pakweg een jaar geleden de restanten van Bernhoven nog overeind stonden zijn inmiddels de eerste bewoners in hun nieuwe huizen getrokken. Niets herinnert nog aan het Veghelse ziekenhuis van waaruit in maart 2013 de laatste patiënten werden overgebracht naar de nieuwe locatie in Uden. Drie jaar later lag er een plan om 300 vluchtelingen op deze locatie te gaan huisvesten. Het gebouw werd onder handen genomen en diverse voorzieningen werden getroffen. Enkele maanden later was het hele project van de baan. Deze fotoserie is gemaakt tijdens een persmoment bij aanvang van de werkzaamheden ten behoeve van de opvang van vluchtelingen. 

Lees meer »

Van spiegelreflex en glaswerk naar compactcamera

In de tijd dat ik in opdracht fotografeerde had ik standaard in mijn fototas twee camera's, twee flitsers, batterijen, geheugenkaartjes, en divers glaswerk. Een inhoud van al snel zo'n 6 tot 8 kilo. Sinds ik weer hobbyfotograaf ben schiet ik regelmatig met een handzame high-end compactcamera. Vind ik dit een goede vervanging? Ja en nee.

Lees meer »

Margootje.nl

Margootje.nl... Ik moest het even nakijken; het is 18 jaar geleden dat ik deze domeinnaam registreerde. Niet te lang, makkelijk te onthouden, en vooral herkenbaar als mijn website. 😊 Mijn eerste zelfgebouwde website. Bedoeld om mijn klokkenhandeltje verder te laten groeien. Geboorteklokken, trouwklokken, logoklokken, fotoklokken... Tegenwoordig kun je ze overal bestellen. Maar in 2002 waren mijn klokken nog vrij uniek. 

Lees meer »